czwartek, 6 lutego 2020

Kilka informacji o wykładach ZUT

Kilka informacji o wykładach ZUT


- 26.03 Wydział Techniki Morskiej i Transportu + wykład Wydziału Ekonomicznego, Al. Piastów 41, poruszana tematyka: Jak chronić ważne informacje?; Chłodnictwo i klimatyzacja w codziennym życiu; Krótkoterminowe przechowywanie żywności w chłodziarce domowej; Społeczna odpowiedzialność biznesu – moda czy koniecznośćMix marketingowy czyli jak przekonać konsumenta do zakupu

- 25.04 Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej, "Stara Chemia", ul. Pułaskiego, tematyka zajęć: Mucha oglądana skaningowym mikroskopem elektronowym; Domowe SPA – maski i peelingi do twarzy i ciała; Co zawiera więcej witaminy C?; Która woda jest zdrowsza - kranowa czy filtrowana?



- 29.05 Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt ul. Klemensa Janickiego 32; tematyka: Prebiotyki i probiotyki w diecie człowiekaPasożyty ludzi i zwierząt;  



- 24.10 Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa, ul. Papieża Pawła VI 3; tematyka: Fizjologiczne zmiany funkcji organizmu jako wyraz  jego starzenia się i wynikające z tego zalecenia żywieniowe; Charakterystyka źródeł podstawowych składników  odżywczych diety. Etykiety produktów spożywczych jako źródło informacji żywieniowych; Pomiary antropometryczne i ich interpretacja








- 27.11 Wydział Inżynierii Mechanicznej i Mechatroniki al. Piastów 19; tematyka: Rewolucja przemysłowa - przemysł 4.0, XXI wiek - nowy wiek - nowe wyzwania przemysłowego rozwoju, Inżynieria odwrotna danych antropometrycznych człowieka, Odwzorowanie modelu 3 D zeskanowanego obiektu, Egzoszkielet kończyny górnej i jego zastosowanie


- 10.12 koncert na zakończenie - szczegóły w drugim semestrze



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz